Noen digitale ressurser

En måte å arbeide med flow på er å bruke sine såkalte karakterstyrker/signaturstyrker. Det finnes flere tester tilgjengelig på nettet for å finne sin egen karakterstyrke. For eksempel: Authentic Happiness og VIA Me. Her kan du klikke deg inn på VIA-IS-testen som er en forkortelse for ”Values in Action – Inventory of strengts”. Testen er utviklet av Martin Seligman og Christopher Peterson.

Den danske psykologen Ebbe Lavendt (utdannet ved University of Pennsylvania hvor VIA-IS-testen har sine røtter) har opprettet et gratis digitalt nettverk www.positivpsykologi.dk som har link til mange forskjellige digitale ressurser innenfor positiv psykologi.

En viktig digital ressurs til positiv psykologi er hjemmesiden til den internasjonale sammenslutningen for positiv psykologi, IPPA (International Positive Psychology Association) www.ippanetwork.org.

Den europeiske avdelingen hos IPPA heter The European Network for Positive Psychology (ENPP). Se www.enpp.org.

For tiden finnes det globalt sett minst tre masterprogrammer i positiv psykologi. Det er planer om flere. De tre masterprogrammene i positiv psykologi finnes på henholdsvis University of Pennsylvania (US), University of East London (UK) og Aarhus Universitet (DK). På disse utdannelsesstedenes hjemmesider finnes mange digitale ressurser om flow og positiv psykologi, se for eksempel www.au.dk (gå til Masterutdannelser og masterutdannelse i positiv psykologi). Masterprogrammet i ”Applied Positive Psychology” ved University of Pennsylvania utgir en onlineavis som blir hyppig oppdatert av utdannelsens egne studenter: Positive Psycholgy News Daily. Se www.pos-psych.com.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s